
Hozzávalók:
- Burgonya
- 1 szál répa
- 1 fej Hagyma
- Tejföl
- Só
- Bors
- Fokhagyma-granulátum
Ez egy kissé trükkös, ha olyan nagy adagot csinálnak mint én, itt egy tipp. A lábast tartsák megdöntve és a botmixerrel próbálják megtalálni azt a pozíciót, ami a legjobban felkavarja a levest. Ajánlott magas falú lábasban csinálni.
Turmixolás után sűrű lesz a leves, nem kell megijedni, csak öntsék fel vízzel, és szabadon alakíthatják, milyen sűrűségű legyen a leves. Most kerül bele a tejföl, és lehet utánaízesíteni. Ne ijedjenek meg, hogy nagyon sótlan, mert meglepően sok só kell bele. Meghintjük borssal és készen is van a leves.
Tálalás szárított kenyérrel és reszelt sajttal ajánlott.
Megjegyzés: Általában a krémleveseket liszttel sűrítik, de ez nem szükséges, ha mindig főzünk a levesbe 1-2 szem krumplit, a mennyiségtől függően. Így bátran szolgálhatjuk fel bármikor, nem kell attól tartanunk, hogy valaki lisztérzékeny.
Bon Appétit
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése